fredag 5 mars 2010

Nu tar jag mitt pick å pack å drar...

Hela dagen igår ägnade jag och skrutt åt att rensa och städa, inte ett skåp eller en låda kom undan när vi drog fram. Vi vårstädade! Känns så skönt att göra det när solen börjar titta in genom föstret och visa alla fläckar som varit väl dolda i vinterns mörker. Så vi tog en dag ledigt från studier och förskola för att städa, vår städa. Vi tänkte som så att om vi gör det nu så kanske våren vågar komma på riktigt.

Skrutt var så duktig så och hjälpte till och det blev så rent så. Men vart sjutton är våren??

Fattade den inte att vi städade för att den skulle våga sig fram, fram på riktigt?

Klockan ringde 06:40 imorse, tittade upp på termonmetern och var tvungen att gnugga mig i ögonen för -23,4 grader hade jag då inte beställt! Jag hade mer tänkt mig att vakna till lite fågelkvitter, värmande solstrålar och ja i alla fall en si så där 10-15 grader ute. Men nä, -23,4 tyckte någon visst att vi skulle ha och det var inte jag det kan jag lova!

Jag är så trött på det här, funderar på att flytta till någon liten söderhavsö, slå upp en liten bungalow på en öde strand. Packa ner en bastkjol, ett par kepsar, badkläder, en kock, ett obegränsat matförråd och lära barnen att leva Robinssonliv a'la lyx!

Bara ligga där i min solstol under en palm, äta färska frukter, dricka goda fruktdrinkar och lyssna till barnens skratt och havets brus.

Se hur ett priartskepp seglar förbi borta vid horisonten, höra aporna vråla långt in i djungeln. Gå där i strandkanten och plocka snäckor. Kanske skaffa sig en tam liten papegoja som ropar oanständiga pirat slagdängor när vi inte hör.

Skulle ett erbjudande av detta slag komma idag så är allt packat och klart, bara barnen som måste hämtas hem från förskola och skola samt sambo som måste åka från jobbet, men det fixar jag på två röda med min cykel, så långt är det inte upp till skolan. Vi kan sitta på ett flyg om en timme, jag lovar för nu är jag less på den här förbannade j*la kylan!

2 kommentarer:

Familjen Brolén/Jansson sa...

Om du inte kommer iväg till söderhavsön så kan du lika gärna komma hit och fortsätta rensa i mitt hus! ;-)
KRAM

MADICKEN sa...

Ha, ha, ja det skulle väl vara för att få träffa er då...;-)

Kram!