måndag 1 mars 2010

Missfall = mord

Jag är glad, själaglad att jag inte bor i USA eller är Amerikansk medborgare. Jag är glad att jag inte bor i Utah. Där kan de inte ha alla hästar hemma.

Läste på Aftonbladet idag att de har röstat fram ett nytt lagförslag, ett lagförslag som gör det kriminellt att få missfall. Hur i helvete tänker de då?? Man ska kunna dömmas till fängelse om man får missfall. Deras tanke är god, det kan jag inte säga något om, de vill minska de illegala aborterna. det är bra, inte så att jag är emot aborter, jag är säker på att varje kvinna som väljer att göra en abort har noga tänkt igenom det beslutet och gör det då de anser att det är det bästa för dem just då.

Men illegala aborter känns lite läskigt, man kan ju lätt som kvinna stryka med om man hamnar hos någon klåpare till låtsasdoktor så så långt är jag med på banan. Men sen, hur tänker de? Vet de ens hur många missfall som sker varje år, utan att ens kvinnan vet om det?? Ca 10-20% av alla graviditeter som registreras hos Mödravården i Sverige slutar med missfall, 10-20% av alla gravida i Sverige bör alltså dömmas till fängelse enligt den nya lag som röstats fram i Utha, USA. Galet! Speciellt om man sedan lägger till alla som får missfall innan de vetat att de varit gravida, är det fortfarande mord då?

Det är nämligen så att Utah har beslutat att det är mord att få missfall. Hur kan det vara mord? Kan någon förklara det för mig?

De vill, om lagen träder i kraft förbjuda kvinnor som är gravida att dricka alkohol, det kan jag faktiskt köpa även om jag har väldigt svårt att se hur den lagen skulel efterföljas. Ska man när man kommer till Mödravårdscentralen på ett första besök få en vakt som sedan följer varje steg man tar tills att barnet är ute?

Men det mest absurda är att de vill förbjuda gravida kvinnor att gå på halt underlag. Shit pommes vad alla gravida skulle få det jobbigt här i Sverige just nu, vi som har isgator vart man sig än vänder. Eller de kanske skulle få det super bra, någon betjänt som följer med hem efter första besöket på Mvc, precis som vakten, kanske kan de få med sig en städerska också, eller vad tror ni??

Här i Sverige får en gravidkvinna knappt vara hemma en vecka innan beräknad förlossning då de anses vara friska och klara sitt liv som normalt, vilket ju de flesta också gör, men i USA vill de alltså att de ska stanna inne från att de blivit gravida tills att de fött. Undrar hur de tänker jag. Om de ens tänker...

1 kommentar:

Mother, Married & Twenty sa...

Det där är verkligen helt sjukt! Och hur ska man ens kunna bevisa att kvinnan gått på halt underlag, druckit vin eller åkt skidor och allt det där utan att övervaka henne dygnet runt :/