tisdag 23 februari 2010

Familjeliv Part IV *Bonus*

Nu har det hänt igen! Jag trodde inte det var möjligt faktiskt, men det var det tydligen. Jag har lärt mig ännu mer på Familjeliv, saker jag aldrig trodde att jag skulle vara tvungen att lära mig. Nya intressanta fenomen har diskuteras och nu står det klart. Det står klart att du som Biologisk Mamma har all rätt i världen att gå fram till ditt ex nya flickvän och ditt barns lillasyster och slita av jackan den har på sig mitt i ett köpcentrum, mitt i smällkalla vintern eftersom att det var du som betalade för jackan för en si så där 15 år sedan. Att den förvarats på vinden hos ditt ex, ert barns Pappa har ingen som helst betydelse, just där och då vill du ha tillbaka jackan, vem vet kanske kan ditt barn ha den igen, hon kanske inte alls har växt ur den trots att det gått 15 år!?

Och du är ju hur man än vrider och vänder på det den rättmätige ägaren. Inte din dotter nej, du som betalade för den, din dotter har bara haft den till låns. Jag undrar just hur jag ska göra med de kläder min skrutt fått i present när hon växt ur dem, ska jag skicka tillbaka dem till de rättmätiga ägarna då? Jag som i min enfald trodde att kläderna tillhörde henne, dumma mig...Så var det de där med ersättning igen, fast inte vs amning denna gång, nä utan vs välling. Visste ni att vällingtillverkarna är bara Bluff och Båg AB, de har bara i lite mjöl i vanlig komjölk så tror du att det är mer näringsriktig kost till ditt barn, fast det egentligen liknar en lös surdegssmet. Att alla BVC sedan ger rådet att gå över helt på välling vid 6 månaders ålder är direkt skadligt för alla barn som föds upp på flaska, för hallå, man ska ju bara äta gröt max tre gånger på en dag när man är liten, annars är det ju farligt. Det vet väl alla!? Att det var en ammande Mamma som diskuterade fenomenet tycker jag är än mer intressant, då måste man ha lite mycket tid över.

Jag har också fått lära mig nu mitt i smäll kalla vintern att kyla är farligt, tonåringar klär sig som lyxfnask fast det är -25 grader. Jag vet inte om jag skulle välja att kalla det lyxfnask, jag tvivlar faktiskt på det, men har man inte termobyxor, dunjacka, skoterkängor, lovikavantar och pälsmössa är man ett lyxfnask. Jag vet inte, jag minns faktiskt inte helt och hållet hur jag gick klädd om vintrarna när jag var fjortis men jag är rätt säker på att jag tyckte jag va skit cool som gick i jeans och bara jacka, det var liksom inne, allt annat var skit töntigt. Jag vet idiotiskt, men så var det och jag tror verkligen inte att det är annorlunda idag. Men jag tror att alla växer till sig och inser att lovikavantarna och skoterkängorna visst är rätt sköna endå, men det tar kanske ett par år eller så. Hur som helst så tumlade jag inte runt i snöhögar som fjortis heller, utan gick på min höjd från punkt A till punkt B, vilket ju knappast dagens fjortisar gör för de har ju privatchafförer, i for, av sina föräldra så jag ser verkligen inte problemet. De lär ju inte frysa ihjäl på väg ut i bilen och in igen??

Sen så var det de mindre barnen, de ska vara ute! Ute ska man vara när man går på förskola, att det är -32 grader är ingen ursäkt, det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder. Det vet väl alla Föräldrar, kosnstigt att inte förskolepersonalen vet det! Att de säger att barnen riskerar att förfrysa sina kinder och om de blir ledsna ute gråter isbitar tror inte alla pretto morsor på för det är ingen fara med deras lilla teling, att de andra 22 barnen på avdelningen förfryser kinderna är väl inte deras problem, eller? Bara inte lille Oscar gör det, men ute ska han vara, de får väl gå in när han börjar tycka att det är kallt ute. Hur svårt kan det vara att anpassa hela verksamheten efter lille Oscar?

Men att ta sig till och från förskolan är farligt, då ska helst lille Oscar ligga väl nerbäddad i en vagn för att inte förfrysa, det är ju sååå kallt och att lille Oscar är 4½ år har ingen betydelse. Då undrar jag varför ser man inga pretto morsor ute i lekparkerna för? Eller är det för att de inte har betalt för att vara ute de inte är det???

Att avrunda en vecka på förskolan med film en fredageftermiddag i månaden är snudd på barnmishandel, barnen ser ju så mycket på tv hemma så det ska de inte göra på förskolan. Om nu alla barn ser så mycket på tv hemma, vad gör det då om de ser en timme i månaden på förskolan??

Jag undrar ja om folk egentligen hur folk kan ha så mycket tid att lägga fokus på att klaga på allt och alla andra. Jag undrar jag...


5 kommentarer:

sofie sa...

Jo jag hoppas det en vacker dag :) Snygg blogg du har :) Kram Sofie

Ella sa...

jag bara älskar din blogg... =) o framförallt dina inlägg om familjeliv... haha... är själv medlem där och har sett vad du skrivit ibland... jag sitter o garvar varenda gg...!!!!

MADICKEN sa...

=D Vad roligt!!

Ja, men man blir ju helt knäpp av FL ibland, å här avreagerar jag mig, det är sååå skönt!!! ;-)

Hopaps du kommer tebax, kommer säkert fler bonusinlägg i följetongen om FL, man slutar ju aldrig förundras...;-)

linda sa...

ja familjeliv är en he vetenskap. Iland får man slaganfall av folk där.
biter sig i tungan för att inte skälla ut folk. Men ang utevistelse så tycker jag faktiskt att det är upp till var barn. De hälften kan väl vara ute, hälften inne. Sonen är lättfryst. trotts 5 lager på vardera del. Imorrn sak det utöjkas till 7 och han kommer bli en vandrande michelingubbe.

Mochride - mitt hjärtas röst sa...

Ja, familjeliv är ju en värld för sig. :)
Det finns så mycket där om inte riktigt vet om man ska skratta eller gråta åt