fredag 5 februari 2010

En underbar dag!

Solen skiner och det är en så där underbart härlig dag med sol som glittrar på snön och värmer ens frusna kinder, det är underbart! Det är vinter när vintern är som bäst!

Sen skiner solen i mig också för idag kommer två av mina älskade syskon hit för att stanna över helgen, de kommer för att fira mig och skrutt. Ja, Mamma & Kenth har de såklart med sig också, de vill väl smaka på tårtan de med...

...men på sportlovet hoppas jag att jag får rå om mina sötisar själv. Att de kommer själva och stannar ett par dagar, det brukar inte vara något problem att få hit dem, värre är det när de ska hem. Men det är så det ska vara!

Magda ska ut och rida i helgen, det har jag lovat henne. Vi får se om Sebbe också vill ta sig en tur, men det tror jag knappt. Han är inte lika förtjust i hästar som när han var liten. Jag minns en gång när han var 3-4 år och hade varit med mig i stallet och fått rida på vägen hem så tvärstannar han och vänder om igen. Jag sprang ifatt honom och frågade vart han var på väg att vi skulle gå hem och fick till svar "Men vi glömde ju, vi glömde ju Bella!" Sötnöt! Han tyckte gott och väl att Bella kunde bo i förrådet och ha vår lilla radhustomt som hage. Det hade i och för sig inte varit mig emot, men man kan just undra vad Mamma hade sagt om saken.

Fast när jag tänker närmare på det så hade hon nog inte invänt, inte så mycket i alla fall. Jag kommer ihåg när jag och Nette ville ha en kanin och Mamma sa blankt nej, det kom inte på tal. Vi hade ju dessutom katt så nej, det fick räcka tyckte hon. Men så fanns ju den där söta lilla bruna kaninungen i stallet som vi kunde få. Mysak. Så söt, liten rosa nos, en liten ullig kaninsvans (heter det förresten svans på kaniner?!) så söt som socker var han men som sagt var Mamma sa blankt nej. Då tog jag och Nette saken i egna händer och tog med honom hem en dag när vi visste att Mamma jobbade sent, när hon sen kom hem så sa vi "Titta Mamma va söt..." la honom i Mammas knä och bad med bedjande ögon "Snälla....!" Ett litet ynka försök att avstyra kaninägarskapet gjorde hon, men snart smällte hon också och vi fick behålla honom. Så se där, en häst på tomten hade varit en baggis!

Imorgon ska jag bli uppvaktad av min underbara Mamma, hennes Kenth & mina småsyskon, en Sushimiddag för mig och min familj står på programmet. Om jag har längtat! Om jag längtar! Det vattnas i munen bara jag tänker på det, åh vad det ska bli mysigt och så gott det ska bli!

Nä, vad säger ni? Dags för en promenix i det vackra vintervädret så att man kan äta massor av sushi imorgon?

2 kommentarer:

Emma sa...

åh är sugen på sushi

MADICKEN sa...

Japp, jag med...=)