tisdag 24 augusti 2010

Abort - en fråga om mord

Hur i helvet är man funtad om man gör iordning en lastbil med en stor bild på ett aborterat foster och sedan ger sig ut på turné genom hela vårt avlånga land?


I mina ögon är det ibland det enda rätta. En kvinnas val att själv få bestämma över sin kropp. Ett sätt att förhindra att oönskade barn som kommit till utan planer på det eller i förhållanden som inte är dugliga för ett barn att växa upp i föds.

Det är foster vi aborterar - inte barn. Jag säger vi eftersom jag själv gjort en abort. Det är 8 år sedan nu men jag minns det som igår - det var inget lätt beslut! Det var bland det svåraste beslut jag tagit. Någonsin.

Jag är öppen med min abort, den är inte hemlig på något sätt eller vis - jag är inte stolt över den men just där och då var det kanske det bästa. Eller jag intalar mig att det var det bästa för utan den aborten hade jag aldrig haft min lilla Skrutt som jag har idag.

Jag förutsätter att människor respekterar mig för det val jag gjorde då och inte dömer mig på grund av dem - jag har i mina ögon inte mördat någon. Jag har förhindrat ett oönskat barn att komma till världen. Jag gjorde vad jag hoppas är rätt val då.

Det finns kvinnor som blir våldtagna och då blir gravida, ska de tvingas föda fram sin våldtäktsmans barn? Ska dessa människor tvingas se bilder på aborterade foster med texten "ABORT DÖDAR SMÅ MÄNNISKOR" intill vart de än vrider och vänder sig för att någon eller några är emot abort.

Jag antar att de som är emot abort aldrig har gjort en - då hade man förstått. Förstått att det inte är ett lätt val man "bara" gör. Man hade förstått att varje kvinna har rätten att själv bestämma över sin kropp. Man hade förstått att det är ett litet embryo som man tar ut ur kvinnans kropp, oförmögen att leva utan att sitta fast i en livmodersvägg man hade förstått att det inte var en människa man avlägsnade. Man avlägsnar något som skulle kunna bli en människa ja, men inte en fullfjädrad människa. Inte ens en bebis är det utan ett foster, ett embryo.

Om vi inte skulle ha fri abort så som vi har i Sverige så hade antagligen fler människor gjort illegala aborter och dödligheten bland kvinnor hade garanterat ökat.

Sen kan jag hålla med - att använda abort som preventivmedel anser jag är fel - det finns det andra alternativ för men trots detta så kallar jag dem inte mördare.

5 kommentarer:

Nicklas Eriksson sa...

Bra skrivet. Klart abort inte är mord. Såna stollar som den där abortgruppen är det farligaste som finns!

Anonym sa...

är de ok med även fler än en???

MADICKEN sa...

Anonym - ja, det tycker jag, det beror helt på omständigheterna - blir du gravid när du är 14 och gör en abort och sedan blir våldtagen som 22 åring och blir gravid tycker jag självklart att det är okej.

Jag tänker inte döma någon för hur många aborter de har gjort, de har säkerligen sina orsaker.

Det jag ställer mig emot är att inte använda preventivmedel och göra abort på löpande band pga. slarv!?

EnEvighet7 sa...

Vad är detta om inte en liten människa? Det är verkligen helt sjukt att vi har fri abort ända upp till vecka 18/22. Se på klippet och avgör själva!

http://www.youtube.com/watch?v=XyLOHhEwuVg

Det är en sak att inte vilja förespråka ett totalt abortförbud, men varför ska foster inte ha några som helst rättigheter?
Ps. Nasrin Sjögren i artikeln du länkar till har ju själv genomgått en abort så visst kan man bli abortmotståndare efter en sådan upplevelse.

MADICKEN sa...

EnEvighet7: Enligt mig är en abort inte mord, som jag skriver är det en kvinans rätt till den egna kroppen och sitt liv.

Jag har aldrig påstått att NAsrin inte gjort en baort heller, det var hennes val och säkerligen det bästa val utifrån hennes liv då - det respekterar jag vad jag däremot ställer mig högst frågande till är vad som ger henne rätten att dömma andra människor och propagera för sin tro mot dem.

Du har en åsikt, det får du ha - men försök inte få mig att ändra åsikt för jag har lika stor rätt till min.

Varför länkar du till ett inlägg från USA som inte har med saken att göra?