onsdag 1 september 2010

Lämnat tjänsten med omedelbar verkan!

Jag har sagt upp mig, kastat in handduken och lämnat tjänsten. Jag stod inte ut längre, hembiträde, personlig assistent, kock, servitris, nanny, resurs samt städerska och tvätterska i ett, det blev för mycket!

Plocka här och plock där för att komma tillbaka till det rum man just plockat i för att inse att ännu en tornado, tre barn eller en sambo dragit fram där medan man för en sekund vänt ryggen till. Att höra tjatet om "När är maten klar?", "Vad blir det för mat?" eller illtjutet när någon av de tre insett att favorit jeansen fortfarande ligger skitiga under sängen när de skulle ha just dem på sig - konstigt att de inte har kommit in i tvättkorgen av sig själv, eller hur?

"Är diskmaskinen ren?!" Eh, öppna och titta? Ett litet förslag bara och ganska lätt om man står intill med sin filtallrik i handen. Men nä, får man då inget svar har tallriken bara hamnat på bänken - precis som att jag inte hade mer saker att göra än att plocka disk utan egna ben, leta favoritjeans under sängar och laga allas favoriträtt på av barnen utsatta tider?

Hepp, nu får det vara nog! Det är inga småbarn som bor här hemma längre, snart 11, 15 och 7 år - då kan man börja göra något eller i alla fall kasta en soppåse, tömma en diskmaskin eller typ ta av sig sina egna skor när man kliver innanför dörren istället för att ropa på den personliga assistenten, mitt alter ego, och vänta på service från mig, det är slut med det nu!

Jag lämnade tjänsten med omedelbar verkan!

Till min stora förtjusning var planen enkel och solklar - en gemensam städ och tvättdag i veckan!

Till min familjs stora sorg och besvikelse var planen jobbig och svår - en gemensam städ och tvättdag i veckan!

Med start pronto, på en gång, just precis idag. Inga kompisar, ingen dator, ingen TV utan bara städa, tills att hela huset är skinande rent och blänkande!Uppdelningen blev enkel, Skrutt fick damma, dammsuga och torka sitt rum efter att ha plockat undan i det så klart. Hon fick också bädda sin säng. Mellanbus fick göra det samma plus den lilla toaletten, han fick också hämta sin vikta tvätt i tvättstugan och lägga in den i sin garderob. Datarummet fick de göra tillsammans, det är ju deras gemensamma rum - eftersom tonåringen inte är här denna vecka lämnades hans rum och kläder orörda - det får han ta hand om nästa vecka på min ny införda städdag.

Sen måste jag säga att något gick fel, inte käpprätt åt helvete men lite lagom på sne frö efter att ha plockat undan i resten av huset och dammat det så blev jag stående med tvättberget medan älskling dammsög och torkade golven sen försvann alla och vips blev jag stående med maten och disken också medan de andra tre satt vid varsin dator efter stor klagan över hur jobbigt det hade varit och hur lång tid de hade behövt städa, hör och häpna hela 45 minuter tog det!!!

Så medan de klagade var jag evigt tacksam över att det bara tog 45 minuter istället för en hel dag! Men det där med att försvinna till varsin dator, det ingick inte i min plan! Måste nog fila lite på den detaljen till nästa vecka för jag skojar inte, tjänsten som hembiträde, personlig assistent, kock, servitris, nanny, resurs samt städerska och tvätterska i ett tänker jag inte återgå till, aldrig någonsin!!


1 kommentar:

marika b sa...

Ja du! Du har så rätt, man är verkligen hushållerska och allt vad du nu skrev det har jag redan glömt men hushållerska får innefatta det. Men det krävs tid och tålamod att ändra ett beteende i en familj. Det värsta är att vi kommer nog alltid vara spindeln i nätet men kanske på lite lagom nivå. Men vi får kämpa på! )ycka till!!