torsdag 14 april 2011

Toddler and Tiaras

Zappade förbi TLC nyss, tänkte att där kan det ju faktiskt vara något lagom avancerat att kika på ibland när hjärnan inte riktigt vill hänga med. Jag ångrade mig dock illa kvickt, Toddlers and Tiaras, hur kan man göra så mot sitt barn?

Eller vems skull är det de gör det för egentligen???

Barnen är super söta, allihop, helt klart men vad är det för fel på deras Mammor som gör dem till små porlinsdockor och seriöst när de presenterar barnen "Ashley är 6 månader och vill bli framgångsrik när hon blir stor...". Undrar just vem det är som vill bli framgångsrik eller vilken 6 månaders bebis som har tänkt den tanken eller ens kunnat förmedla den...

Gahha, nu hörde jag precis nått ännu värre, "När hon växt upp vill hon gifta sig med en rik man!!!", ungen är max 3 år. Men det är ju underbart att föräldrarna sätter pressen på sina döttrar redan tidigt och stakar ut deras liv så att de aldrig lär sig tänka själva, eller?

Jag är inte emot skönhetstävlingar, men jag är emot föräldrar som tvingar in sina barn i dem, det är helt galet och borde få vara varje barns val att få välja själv om de vill eller inte vill.


Vill de sedan delta så borde det finnas gränser, sexiga danser och utstyrslar liknande strippors eller prinsesskläningar där man inte kan röra sig borde inte vara tillåtet! Lika lite som man borde få spackla sina barn med mer smink än en 80-åring använt under hela sitt liv för en, en enda dag!

Varför kan inte vuxna låta sina barn få vara barn??

Varför spray tanar man dem, varför ger man dem plasttänder istället för att visa den söta gluggen eller de karakteristiska sneda tänderna barnet har till vardags? Varför lär man sina barn från början att man inte duger som man är och att alla som är vackra måste se likadana ut? Varför lär man inte istället sina barn att tro på sig själva, vara sig själva och framför allt att skönhet kommer inifrån, ett vackert yttre är inte allt?Det är i mina ögon snudd på barnmisshandel att göra så här mot sina barn, vad tycker du?

Vet ni vad jag tror mer, jag tror att det är halv misslyckade Mammor som aldrig varit speciellt vackra eller intressanta som lever ut sina drömmar genom sina barn istället för att ta tag i sina egna liv, det är helt sinnessjukt och jag undrar på allvar om alla borde ha rätten att skaffa barn...

1 kommentar:

Katja sa...

Du har så rätt, känns helt puckat! Hur kan man vilja att ens barn är med i sådana tävlingar? För mig känns det så otroligt avlägset från mitt liv och vad jag önskar min dotter. Knappast att gifta sig rikt eller vara mest spacklad, snarare att vara den bästa människa hon kan vara. Viktigast av allt är ju att hon är just sig själv, just det underbara (tokiga, galna, busiga, tempramentsfulla, glada, vilda, bästa) busfrö som just hon är!!!