fredag 15 april 2011

Dag 22 - Det här upprör mig

Oj, oj, undrar om det finns något som inte upprör mig just nu...

Det här borde med andra ord bli ett lätt inlägg att skriva men det är så mycket. Så ogripbart ämne så jag vet inte riktigt vart jag ska börja, i det stora eller det lilla.

Jag blir riktigt upprörd när jag läser i kvällstidningarna som barn som far illa, vare sig det är psykiskt eller fysiskt, i hemmet eller någon annanstans. Det är för mig obegripbart att det finns vuxna människor som blundar för att barn far illa, att barn utsätts för övergrepp eller skadar sig själva, att unga människor mobbas och retas för att de har "fel" sker. Det gör mig riktigt upprörd, förbannad och irriterad. hur kan vi i ett samhälle 2011 tillåta att sådant sker??

Jag blir också upprörd då jag hör eller läser om skolor och förskolor som inte tar sitt åtagande på allvar. Så som våra barns (skit)skola. De struntar i att följa åtrgärdsprogram, de har klasser i de lägre årskurserna på upp till 30 elever på en lärare, hur i helsefyr ska de kunna lära sig något överhuvudtaget?

De märker inte att människor går in på fritids och hämtar barn förrän man ringer och uppmärksammar dem på det. Det mest tragiska då är ändå att rektorn inte anser att de brustit i sitt ansvar utan lägger skulden på 7-åringen som blev hämtad. När de sedan sätter barn på fel bussar, 2 mil åt fel håll och skyller ifrån sig så blir jag riktigt förbannad!

Upprörd blir jag när det kommer hem papper från skolan där det står att killarna i klassen mobbar, fryser ut och slår den nya eleven som nyss kommit till Sverige och vill att vi ska prata med barnen - att killarna betett sig likadant mot tjejerna i över 6 månader utan att de gjort mer än att säga "Ja, men de är ju killar och killar gör ju så..." utan att ens kalla till ett föräldramöte för mig fly förbannad!

Jag är så trött på att alla problem på skolan anses vara barnens, det är de som gör skolan stökig och jobbig att vara i istället för att man som ledning inser att det är de stora klasserna och bristen på personal som i förlängningen gör skolsituationen ohållbar på skolan och därmed tar sitt ansvar som skola och ledning och bryter mönstret. Vi gör vad vi kan med våra barn hemma men så länge skolan inte gör vad de kan i skolan så kommer det krocka och skolan kommer att förbli en skit plats att vara på för vissa barn medan andra kommer leva loppan och tro att det är helt okej. det gör mig jävligt upprörd!

Hade det inte varit för de fantastiska lärare som faktiskt kämpar på så hade våra barn bytt skola för länge sedan och frågan är om de kanske inte kommer att göra det till slut i alla fall för hur fantastiska lärare de än har så hjälper det inte utan en bra ledning och rak kommunikation och lite kraftansträngningar från den...

Alla barn har rätt till en trygg och säker skolgång där de får den hjälp de behöver utifrån sina behov - varför brister så många skolor i sitt ansvar??

Sen finns det små saker som jag kan störa mig på, just nu och då skyller jag faktiskt på hormoner och inget annat kan jag säga att det finns små saker som verkligen är små saker men som stör mig massor som att ingen annan än jag skurar toaletterna här hemma, jag är väl för fan inte den enda som skiter här hemma eller???

2 kommentarer:

Helena Larsson sa...

Tryck upp skollagen i ansiktet på den där rektorn!!! Kanske kan det göra något?! Kram Helena

MADICKEN sa...

Mmm, jag har testat det men det är inte långt ifrån en anmälan till skolverket nu...

...vet att ett par redan har gjorts, men den här rektorn verkar tyvärr inte ha alla hästar hemma - h*n är säkert en bra lärare men absolut inget rektors material...