måndag 26 april 2010

Utmaningen har startat!

Nu har utmaningen börjat!

Det är underbart att så många är villiga att hjälpa till! All hjälp är välkommen!

Några frågor har kommit till mig och därför tänkte jag försöka svara på dem här, men är det ytterligare oklarheter är det bara att fråga på.

Jag har tyg men jag kan inte sy - Är det okej om jag skickar tyget till dig så du kan sy?
Självklart, allt man kan bidra med är bra, det är det lilla i det stora som räknas!

Hur många gardiner behövs det?
12 rum är det på "Bonken" i Uppsala men som jag skrivit innan, blir det fler gardiner så skickar vi till andra sjukhus också, sjuka barn finns ju tyvärr i hela Sverige.

Vilka mått behöver gardinerna vara?
Gardinerna behöver vara ca 3,5m långa, knappt 4 meter och 40 cm breda.

Vem ska betala portot?
Jag kommer att flörta med den lokala ICA här nere om sponsring av frimärken, kommer att förklara vad och vart de ska skickas samt varför, kanske du också kan testa, funkar inte det så kommer jag att betala portot på det som skickas här ifrån, tänk på att det är en droppe i havet men kan göra många sjuka barn (familjer) glada för lång tid framöver.

Jag har mailat till alla tygaffärer jag kan komma på och bett om sponsring med tyger, ett par har svarat och varit positiva men helt vad de kan hjälpa till med är inte klart än men så fort jag vet vad jag kan få därifrån så kommer jag lägga upp länkar till de affärer som bidragit. Här kan du som är utan tyg men som har tid och kan sy hjälpa till. Så fort jag fått tyger så kan jag skicka dessa vidare så att fler syr.

Första tyget finns här hemma och andra är på väg så fort jag börjar (inom de närmaste dagarna) så fotar jag tyget och berättar vart ifrån det kommer, sedan fotar jag den klara gardinen och skickar de till Uppsala så fort jag har tre klara gardiner.

Lovas Mamma, Anna-Maria kommer att få fortlöpande information och veta när gardinerna är skickade via mail.

Kom igen nu alla, nu hjälps vi åt och gör barnrummen på "Bonken" i Sverige lite mer "barnsliga".

Har du frågor så var inte rädd att fråga, alla kan vi göra något men en kan inte göra allt...:-)

2 kommentarer:

Mia sa...

Hur snabbt behövs kapporna?
Just nu finns inte riktigt tiden men jag skulle gärna ställa upp och sy en kappa. Eftersom jag själv har en bror som legat på barn 3 i Umeå så är cancersjuka barn några som alltid finns i mitt hjärta.

MADICKEN sa...

Jätte kul att du också vill hjälpa till.

Jag tror att bara det kommer gardiner till Bonken så är de glada, det spelar nog ingen roll om det dröjer ett par veckor så sy du en kappa när du har tid och har Uppsala redan fått ihop till alla sina fönster då så skickar vi den till något annat sjukhus istället...:-)

Tack än en gång!