onsdag 14 april 2010

Det var bättre förr!!

Enligt dagens lagstiftare och byråkrater och pjoskande Mammor borde de av oss som var barn på 40, 50, 60, 70, och 80-talet inte ha överlevt.

Våra sängar var målade med blybaserad färg. Vi hade inga barnsäkra medicinflaskor, dörrar eller skåp, och när vi cyklade bar ingen av oss hjälm.

Vi drack vatten från trädgårdsslangen. Vi åt smörgåsar med riktigt smör på, drack läsk med socker i, men blev aldrig överviktiga därför att vi var alltid ute och lekte.

Vi delade gärna en läsk med andra och drack ur samma flaska utan att någon dog.

Vi spenderade timmar på att bygga lådbilar av gamla skrotade saker och körde dem sedan i full fart utför backen bara för att komma på att vi inte hade några bromsar. Efter några turer i diket lärde vi oss att lösa problemet.

Vi gick ut tidigt på morgonen för att leka ute hela dagen och gick inte hem förrän gatubelysningen tändes. Ingen kunde få fatt på oss på hela dagen. Det fanns ingen mobil!

Vi hade inget playstation, nintendo eller X-box, inte 99 TV-kanaler, inget surroundljud, och inga hemdatorer eller chatrooms på internet. Vi hade vänner! Vi gick ut och fann dem!

Vi ramlade ner från träd, skar oss, bröt armar och ben, slog ut tänder, men ingen blev stämd för dessa olyckor. Det var olyckor. Ingen annan kunde få skulden. Bara vi själva!

Vi slogs, blev gula och blå och kom över det. Vi hittade på lekar med tennisbollar och pinnar och vi åt jord och gräs. Alla varningar till trots såg få av oss många ögon utstuckna.

Vi cyklade och gick hem till varandra, bankade på dörren, gick in och lade oss i samtalet. Vissa elever var inte så kvicka som andra. De fick helt enkelt gå om ett år!

Vi fick äta jordnötter. Vi åkte bil utan bälte med föräldrar som rökte i bilen. Vi fick aldrig skjuts utan fick ta oss dit vi ville till fots eller på cykel.

Vi ritade med tuschpennor fulla av ämnen som är förbjudna idag.

Denna generation har fostrat några av de mest riskvilliga, de bästa problemlösarna och investerarna någonsin. De senaste femtio åren har varit en explosion av nya idéer. Vi hade frihet, fiaskon, succéer, förälskelser och ansvar, och alltihop lärde vi oss att förhålla oss till.

Om du är en av dem. Grattis!
 

1 kommentar:

Åsa Lundgren sa...

Ja de var helt enkelt bättre förr :)
Ville bara berätta att jag är i full gång med att scrappa på din önskan.. kommer att göra några alternativ så att du sedan får välja själv. Hoppas på att kunna hinna innan denna veckan är slut.