måndag 3 maj 2010

Gardin - Uppdatering

Först en liten uppdatering angående gardinerna till Bonken i Uppsala, de är på G, jag inväntar två kappor som en snäll tant på gatan håller på att sy sen kommer första paketet med gardiner att fara iväg mot Uppsala.

Den ursprungliga Ideén till att sy gardinkapporna komemr från Dolce Bambini - Anna-Maria och Lilla Lova Karlsson som just nu ligger i Uppsala och kämpar mot den onda cancern från helvetet. Utan hennes inlägg om hur fula gardinerna där är hade jag aldrig kommit på att något så lite som att ge lite tid kan betyda så mycket för så många. Jag tänker på det när jag håller på med gardinerna att de kommer snart hänga där, roliga mönster, färger och former som kanske kan sprida lite ljus i en annars så mörk tid för alla dessa familjer.

Undrar just hur många barn med familjer som har legat där och tyckt att det varit grått och trist. Jag vill inte veta. Jag vill inte, det är så orättvist. Vi får barn, den lyckligaste dagen i våra liv, ett oskyldigt litet liv som vi lovar att skydda från allt ont, hur kan man skydda sitt barn mot något så ont som Cancer?

Det går ju inte, det gör mig galen, jag är lyckligt lottad, min dotter lever och mår bra. Hon är en fullt friskt 6-åring som längtar efter att få börja skolan, som leker med kompisar, rider, dansar och sjunger. Jag skäms. Jag skäms när jag klagar över hennes 6-års trots, då skäms jag för jag skulle aldrig i hela mitt liv vilja byta med någon. Min dotter är ju den underbaraste dotter man kan ha, precis som ditt barn är det underbaraste lilla barn för dig.

Jag tror inte på Gud men jag är övertygad om att hade han funnits hade inga barn fått cancer. Det är bara för grymt för att vara verkligt. För grymt.

Inga kommentarer: