lördag 21 maj 2011

Scary...

...det slog mig precis att jag är i v.34 nu - det är inte längre mega super duper länge tills att Pyret kommer till oss - om h*n håller tidsplanen vill säga."Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är minst 45 cm lång. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur.

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyfödda föredrar ljusare röster.
 
Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 34 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.
 
Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen."
 
Det är helt galet! Snart en bebis här hemma - snart är Skrutt storasyster. Jisses, det är snart dags för förlossning - det har jag inte tid med - har knappt ägnat den en tanke. Inte för att jag kommer göra det heller, jag är inte den som skriver ett långt brev till förlossningen om hur jag vill ha det; mitt brev komemr bli kort och lättbegripligt. Det kommer i princip stå, "Ge mig inte under några som helst omständigheter något med banan i - då spyr jag, vill jag ha bedövning, ge mig det, vill jag inte ha det så ge mig ingen - lustgasen kan ni dock kopla på på en gång och sist men inte minst vill inte älsklingen klippa navelsträngen är det absolut inget måste för mig, det är hans val!"

Check - då var det klart - en sak mindre att tänka på.

Sen var det det där med att packa BB-väskan - måste man det?? Finns massa fin, fina listor att följa på nätet så man får med sig allt man "måste" ha - jag kommer packa min väska utan en sån lista. Det jag ska stoppa ner är:

Kläder till Pyret - har valt vilka men packa det gör jag en annan dag, eller så...
Filt till Pyret
Kläder till mig
Bindor & aminingsinlägg
ID-kort - shit, måste fixa ett nytt, mitt har gått ut! Det får bli prio ett inför förlossningen.
Journalen - kommer inte den via datorn nu??
Godis till älsklingen
Dricka till honom
Och så det absolut viktigaste för mig; necessären packad med Duschcreme, schampo, balsam, bodylotion, mascara & rakhyvel - det får bli prio två inför förlossningen.

That´s it - jag ska inte flytta, bara föda barn så allt annat får stanna hemma...

...sen var det alla dessa listor på vad man måste ha hemma när man kommer hem med Pyret, jag tror att jag har koll på det, i alal fall det mesta men de listorna är ju så långa så det får bli ett eget inlägg om en liten stund.

1 kommentar:

Angelika sa...

En sak som kanske kan vara skönt å ha med sig är ett mjukt toalettpapper! Det som erbjuds på sjukan är inte i form av lambi precis,utan mer i slippapper format =S
Det var en sak jag tänkte jag skulle packat ner men glömde av det.. kram