söndag 14 augusti 2011

En vecka

Om en vecka är det full fart här hemma, barn som ska upp, kläder som ska väljas, hår som ska fixas, frukost som ska ätas och väskor som ska packas - då är det vardag igen!

En vecka kvar på sommarlovet innan höstens alla "måsten" drar igång på allvar igen. Det är med stor förväntan och längtan som Skrutt nu räknar ner dagarna till nästa Måndag. Den måndagen då hon för första gången går till skolan "på riktigt" som ettagluttare. Hon längtar efter att få träffa kompisarna, få visa upp Lillfisen för alla (hon har redan berättat att vi måste gå förbi förskoleklassen och visa upp henne för hennes gamla fröken), det är en blandning av längtan och nervositet när hon pratar om sin nya fröken. Det är lite oro när hon tänker på killarna i klassen men mest är det längtan efter att få träffa alla kompisarna igen efter ett långt och skönt sommarlov och att äntligen få läxor.Läxor. Tänk vad läxor kan ge olika känslor - Tonåringen har gett sig sjutton på att fixa det här året - jobba ikapp så han kan komma in på det program han vill till nästa höst - han kommer få ligga i men med lite hjälp ska det nog gå bra. Mellanbus bara suckar över tanken på ännu mer läxor och skola överhuvudtaget, han går bara till skolan för kompisarnas skull nu till hösten, han vet att 6:an är ett tufft år och längtar inte alls efter det. Skrutt ja, hon längtar och längtar efter att få ta på sig skolväskan och gå den ganska korta biten till skolan med hopp om att ha väskan full av läxor på hemvägen.

För mig betyder nästa måndag tidiga mornar igen, tider att passa med en liten lillfis som snällt får hänga med och lämna och hämta Skrutt på skolan och som kommer få finna sig i de här nya rutinerna men mest av allt betyder det vardag igen och vanliga rutiner.

Och ja, jag längtar lite jag med...

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad duktig du e som orkar o hinner blogga. Tanken slog mig för några år sen men jag har liksom inte kommit längre :)/Angelica